Katarinahof

Opdrachtgever

B&R Development

Architect

AIM architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 2.700.000 EURO

Locatie

Hovestraat 2, 2370 Arendonk

Het betreft hier een uniek project rond zorg in assistentiewoningen.  Eén van de uitgangspunten omvatte een kwalitatieve invulling van de hoek Hovestraat-Wippelberg. B&R Development bouwde hier 27 ruime erkende assistentiewoningen, verdeeld over twee sites (in aanpalende straten) in het hartje van de gemeente Arendonk.  

In het gebouw werd een afzonderlijke ruimte voorzien voor een woonassistent. Elke bewoner kan beroep doen op een uniek aanspreekpunt, namelijk de woonassistent.  Deze persoon informeert en adviseert de bewoners over onder andere de meest voordelige manier om thuiszorg in te roepen. Samen stellen ze een persoonlijk zorgplan op dat jaarlijks wordt geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig.  Zo blijft zelfstandig wonen een haalbare kaart.

Een assistentiewoning is een kwaliteitsvolle oplossing voor (zelfredzame) 65-plussers. Het biedt een comfortabele woonomgeving met de vrijheid die zelfstandig wonen met zich meebrengt, met alle comfort en extra hulp binnen handbereik.  De serviceflats zijn vlot toegankelijk, ook voor minder mobiele 65-plussers.

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen : 
- Coördinator : B&R Development 
- Aannemer : Hooyberghs
- Architect : AIM architecten

B&R Development stond als opdrachtgever in voor de volledige ontwikkeling van het project Katarinahof, ook de coördinatie tussen aannemer, architect en studiebureau was in hun ervaren handen. 
 

27 serviceflats