Arendonk Hovestraat-1
Katarinahof

Opdrachtgever

B&R Development

Architect

AIM architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €2.700.000

Locatie

Hovestraat 2, 2370 Arendonk

Het betreft hier een uniek project rond zorg in assistentiewoningen.  Eén van de uitgangspunten omvat een kwalitatieve invulling van de hoek Hovestraat-Wippelberg. B&R Development bouwt hier 27 ruime erkende assistentiewoningen, verdeeld over twee sites (in aanpalende straten) in het hartje van de gemeente Arendonk.  

In het gebouw is een afzonderlijke ruimte voorzien voor een woonassistent. Elke bewoner kan beroep doen op een uniek aanspreekpunt, namelijk de woonassistent.  Deze persoon informeert en adviseert de bewoners over onder andere de meest voordelige manier om thuiszorg in te roepen. Samen stellen ze een persoonlijk zorgplan op dat jaarlijks wordt geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig.  Zo blijft zelfstandig wonen een haalbare kaart.

Een assistentiewoning is een kwaliteitsvolle oplossing voor (zelfredzame) 65-plussers. Het biedt een comfortabele woonomgeving met de vrijheid die zelfstandig wonen met zich meebrengt, met alle comfort en extra hulp binnen handbereik.  De serviceflats zijn vlot toegankelijk, ook voor minder mobiele 65-plussers.

Dit project is gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen :
- Coördinator : B&R Development
- Aannemer : Hooyberghs
- Architect : AIM architecten

B&R Development staat als opdrachtgever in voor de volledige ontwikkeling van het project Katarinahof, ook de coördinatie tussen aannemer, architect en studiebureau is in hun ervaren handen.
 

27 serviceflats