96-dendermonde4n
Residentie De Gloriette

Opdrachtgever

CSA bvba

Architect

Bulk Architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 5.700.00 EURO

Locatie

Dendermonde

De hoek van de Pastoor Claesstraat te Dendermonde werd perfect ingevuld door Residentie Gloriette.  Dit is een appartementsgebouw met 39 woongelegenheden, variërend van 2 bouwlagen met plat dak ter hoogte van de uiteindes van het project, naar vier bouwlagen met plat dak in het midden van het gebouw, op de hoek van het terrein.

Aan de linkerzijde van het gebouw is een doorrit naar het achterliggende domein voorzien en op de hoek van het gebouw een ruime doorgang voor voetgangers.  Gezien de ligging van het perceel naast het spoor werd een buffer gecreëerd aan de hand van een gezonde combinatie van bebouwing en tuinen.  
De kelderruimte biedt plaats aan 39 parkeerplaatsen, 129 fietsenstallingen en 39 individuele bergplaatsen.   

Elke woongelegenheid omvat een oppervlakte van minstens 65 m² en beschikt over een privatieve buitenruimte.

In de tuin staat een oude duiventoren: “clochette”. Het gebouw werd gerenoveerd en wordt als speelruimte gebruikt voor kinderen. Het origineel gebouwtje is in baksteen en is voorzien van een tentdak dat is afgewerkt met zinken gekartelde platen. Omwille van de landschap-typerende eigenschappen is dit gebouwtje opgenomen in het nieuwe project.

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

  • Coördinator: B&R Development
  • Aannemer: Hooyberghs
  • Architect: Bulk Architecten
  • Studiebureau: Van Hoorickx
  • B&R Development stond met zijn ruime ervaring in voor de coördinatie van de samenwerking tussen de diverse partners in het bouwproces.  De kwaliteitsborging conform het ISO kwaliteitshandboek werd, onder leiding van B&R Development, door alle partijen onderhouden.