Ravago_copyright-Ilse-Liekens_02
Ravago

Opdrachtgever

Ravago Coördination Center

Architect

B-Architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 5.500.00 EURO

Locatie

Moerenstraat 85A, 2370 Arendonk

De visie met betrekking tot de uitbreiding werd ingevuld door een perfecte aansluiting van de nieuwbouw met het bestaande gebouw.  De uitbreiding van het kantoorgebouw bestaat uit een kelder, een gelijkvloers en een eerste verdieping.

De gelijkvloerse en de eerste verdieping zijn geconcipieerd als landschapskantoor en werden identiek opgevat, waarbij elke vloer opgebouwd is uit twee zijbeuken waar de met natuurlijk daglicht voorziene werkplekken zich bevinden. Beide zijbeuken worden gescheiden door een brede polyvalente gang waar je informele vergaderzones, coffeecorners, copycorners en twee wenteltrappen terug vindt dewelke gelijkvloers en eerste verdieping met elkaar verbinden.

De betonnen portiekstructuur met traveemaat 3.6 meter is zowel compatibel als zijnde landschapskantoor als deelbaar in individuele modules van 3.6m x 5.4m.

Materialen : 
De constructie bestaat uit een ‘tri-portiek’ systeem (5.4m - 4.8m - 5.4m), die op een traveemaat ligt van 3.6m, uitgevoerd in in situ grijs beton. De betonnen portieken worden verbonden met een zichtbare houten roostering. De vloer bestaat uit een technische vloer in opbouw, afgewerkt met tapijttegels.

De vier gevels bestaan uit een stalen regelstructuur welke voorzien is van hoogrendementsbeglazing. Er werd een geautomatiseerde buitenzonnewering in geanodiseerd aluminium lamellen geplaatst. 

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen: 
- Coördinator : B&R Development 
- Aannemer : Hooyberghs 
- Architect : B-Architecten
- Studiebureau : UTIL  

B&R Development stond met zijn ervaring in voor de coördinatie-opvolging van ontwerper, studiebureaus en aannemer, waarbij alle partijen de kwaliteitsborging hebben onderhouden.