Residentie Park Roderveltbos

Opdrachtgever

B&R Development

Architect

Architectenbureau Rob Geys BVBA

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 28.900.000 EURO

Locatie

Roderveldlaan en Lode Vissenaekenstraat, Mortsel

In dit dossier heeft B&R Development de coördinatie ter harte genomen en het dossier opgemaakt in overleg met Woonplanners. In totaliteit zullen 199 ruime wooneenheden worden ontwikkeld over twee woongebouwen op een perceel van 16.240m². Alle woongelegenheden hebben een ruime kijk met open zicht op de aangelegde parktuin, de Antwerpse skyline of de luchthaven van Deurne. 

Fase WII omvat 125 appartementen die via de privatieve markt verkocht werden aan de kopers. 
Fase WI omvat 74 sociale woningen die via een CBO-procedure werden gegund.  Deze opdracht omvat het ontwerp van het project en de verkoop van de grond aan een sociale huisvestingsmaatschappij. 

Beide gebouwen zijn voorzien van een ondergrondse parkeergarage. De intelligente draagstructuur van de gebouwen laat een flexibele invulling van de wooneenheden toe.  De ruimte kan volledig naar de hand van de koper gezet worden. Ieder appartement beschikt over een eigen terras of tuin om maximaal van de groene omgeving te kunnen genieten. De grote raampartijen tot op de grond zorgen voor veel lichtinval en bieden een directe relatie met de omgeving.  Aan de hand van de architecturale zonwering, uitgevoerd in schuifpanelen met houten lamellen, kan de bewoner zelf de zoninval bepalen. Duurzaamheid staat centraal in de ontwikkeling van het project. 

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met onderstaande partijen:
- Coördinator : B&R Development
- Aannemer : Hooyberghs 
- Architect : Architectenbureau Rob Geys BVBA
- Studiebureaus : DS Engineering, EVA International, Arcadis Belgium, Macobo-Stabo

In deze design and build samenwerking heeft B&R Development met zijn ervaring een optimale coördinatie uitgevoerd tussen de verschillende bouwteampartners.