Residentie Romain

Opdrachtgever

Hooyberghs

Architect

Rutten & Rooze Architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 10.600.00 EURO

Locatie

Wemmel

Het was een uitdaging om een eigentijds nieuwbouwproject te ontwerpen op de hoek van de Romeinse Steenweg en de Dr. Albert Schweitzerlaan te Wemmel.  Het programma omvatte het bouwen van een gelijkvloerse handelsruimte (Colruyt - casco afwerking), met daarboven 3 verdiepingen met 47 appartementen telkens met een ruim privatief terras, een binnentuin op de eerste verdieping en 2 niveaus ondergrondse parking voor 140 wagens.

Voor de commerciële handelsruimte op het gelijkvloers werd nauw samengewerkt met Colruyt om het project uit te werken in functie van hun noden en wensen.  Op de verschillende hoger gelegen niveaus werd de ruimte ingedeeld tot appartementen.  Deze werden uitgevoerd door Hooyberghs als Aannemer/Bouwheer.

Residentie Romain situeert zich in de groene rand rond Brussel op 5 min. van het centrum van Wemmel met uitstekende verbindingswegen en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

  • Coördinator : B&R Development
  • Aannemer : Hooyberghs
  • Architect : Rutten & Rooze Architecten
  • Studiebureau stabiliteit : http://www.stabicom.be/
  • Studiebureau akoestiek : Bureau De Fonseca 
  • De taak van B&R Development bestond er voornamelijk in een optimale coördinatie te voeren tussen het ontwerpteam en de aannemer en toezicht te houden op een degelijke uitvoering conform het ISO kwaliteitshandboek.