silsberg-fullress-9
Residentie Silsburg Retour

Opdrachtgever

COPEGO nv (Peeters-Govers) / B&R Construct

Architect

Architects in Motion

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €16.500.000

Locatie

Herentalsebaan 669-691, 2100 Deurne

Residentie Silsburg Retour is een strategisch gelegen project met 63 energiezuinige nieuwbouw appartementen in Deurne en grenzend aan de eindhalte van de tramlijn Silsburg.

Commerciële ruimtes:

Op het gelijkvloers is er een versmarkt van ca. 2000 m² en 5 commerciële ruimtes voor kleinhandel en horeca. Het dak van de supermarkt vormt een aangenaam groen plein dat licht en lucht brengt in de aangrenzende bebouwing.

Appartementen:

Boven de commerciële ruimtes werden drie bouwlagen met in totaal 63 mooie appartementen gebouwd, elk voorzien van een privatief terras of tuin, gesitueerd rond een mooie gemeenschappelijke daktuin.
Alle appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers (oppervlaktes variërend van 55 m² tot 110 m²) en werden gebouwd volgens de geldende EPB norm E45. Een ventilatiesysteem C+ is voorzien.
Ieder appartement heeft toegang tot het collectief dakterras met de gemeenschappelijke daktuin van 1.680 m².

Ondergronds:

 De parkeergarage, bestaande uit twee ondergrondse bouwlagen, is voorzien van 150 parkeerplaatsen voor de klanten van de versmarkt. Twee goederenliften brengen hen met hun winkelwagen vanuit de hal van de winkel tot bij hun wagen.  Daarnaast zijn er nog 58 privatieve autostaanplaatsen, 53 bergingen en gemeenschappelijke fietsenstallingen.  Vanuit de parkeergarage zijn de appartementen via één van de zes residentiële liften bereikbaar.

Dit project is gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

B&R Development stond met zijn ruime ervaring in voor de doeltreffende coördinatie en opvolging van ontwerper, studiebureaus en aannemer, waarbij alle partijen de kwaliteitsborging hebben onderhouden.