Antwerpen, Tabaksvest (1) highres for print RGB98 matt paper
Residentie Tabaksvest

Opdrachtgever

Vastgoed Antwerpen Tabakvest

Architect

Peter Baeck & Partners

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €6.300.000

Locatie

Tabaksvest 50-56, Antwerpen

Op amper 50 meter van het Theaterplein, vlakbij de Schuttershofstraat en Hopland, ligt  een modern nieuwbouwproject: “Residentie Tabaksvest”.

Het gebouw omvat 37 appartementen, 4 kantoorruimtes, 37 autostaanplaatsen, 25 kelderbergingen en een gemeenschappelijke fietsenberging. Het project biedt een waaier aan appartementen, gaande van 1 slaapkamer tot 3 slaapkamers, met zowel doorzon appartementen, als appartementen enkel gelegen aan de voorgevel of aan de achtergevel, gericht op de binnentuin achteraan. Elk appartement is voorzien van een terras of tuin.

Alle appartementen zijn gebouwd volgens de laatst geldende normen en eisen op gebied van isolatie en energieprestatie.

Het architectenkantoor heeft de volumes zó ontworpen dat er een harmonische hiërarchie ontstaat tussen de verschillende onderdelen. Een eerste aanblik toont inderdaad een gebouw met veel variatie. Een surplus zijn de binnentuinen achteraan die een groene oase creëren in hartje stad.

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

B&R Development staat met zijn ruime ervaring in voor de doeltreffende coördinatie en opvolging van ontwerper, studiebureaus en aannemer, waarbij alle partijen de kwaliteitsborging onderhouden.