IMG_2117 (Middel)
Residentie Volte | Waregem

Opdrachtgever

THV B&R – Belfius Immo

Architect

Wielfaert architecten

Uitvoerend bedrijf

E. Rombaut

Budget

+/- €7.000.000

Locatie

Henri Lebbestraat – Zuiderlaan, 8790 Waregem

Een volte is een grote of een kleine cirkel die gereden wordt in de dressuur. De link met de paardensport en de jaarlijkse paardenrennen in Waregem is overduidelijk. De naam voor het project was dan ook snel gekozen.

Waregem, gelegen op de grens van West- en Oost-Vlaanderen, tussen Gent en Kortrijk, is nationaal gekend voor zijn jaarlijkse paardenrennen, de heerlijke paardenkoppen, SV Zulte Waregem en het Regenboogstadion. Dit is ook de locatie van het residentieel project van B&R Bouwgroep en Belfius Immo: Residentie Volte.

Ontwikkeld met een oog voor architectuur door architecten Wielfaert uit Waregem.

De residentie is gelegen aan de Zuiderlaan vlakbij het Regenboogstadium en op een boogscheut van de markt, de Schakel, de Treffer en het park baron Casier.

Waregem is een aangename stad die geniet van een goede bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Een perfecte uitvalsbasis!

Het project, dat gebouwd werd in een hedendaagse en smaakvolle architectuur, omvat 47 appartementen met 2 of 3 slaapkamers, allemaal met zongerichte terrassen aan de woonkamer en een balkon aan de slaapkamer. De terrassen zijn zuidoost georiënteerd en er is een vrij uitzicht zonder inkijk. De privacy voor de bewoners is dus verzekerd. Verder zijn er in het gebouw een ondergrondse parking van twee verdiepingen met boxen en staanplaatsen, een overdekte fietsenstalling en bergingen.

Dit project is gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

De ervaring van B&R Development werd ingebracht voor de coördinatie tussen ontwerpteam, studiebureaus en aannemer in het kader van een opdracht design and build. Het systeem van kwaliteitsborging werd door het volledige bouwteam onderhouden.