VIEW 1_voorstel architect
Ter Heide - BEN Woningen

Opdrachtgever

B&R Construct

Architect

2DVW Architecten

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €1.100.000

Locatie

Albert Renierplein 20-25, 3200 Aarschot

Dit nieuwbouwproject betreft een woningblok van 6 residentiële aaneengeschakelde BEN woningen, waarvan 2 halfopen en 4 gesloten, uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber).

De woningen hebben 3 slaapkamers, een breedte van 6 meter en een bruto oppervlakte van +/- 120m². Elke woning heeft een gezellige leefruimte die uitkijkt op de zuid-gerichte achtertuin met verhard terras. De tuin is bereikbaar vanuit de keuken en langs de achterkant via een tuinpad. Er is een houten private tuinberging voorzien. Voor elke woning is er een private overdekte staanplaats voorbehouden. In de publieke ruimte, horende bij de verkaveling, zijn openbare parkeerplaatsen voorzien voor de bezoekers.

  • Budgetvriendelijke halfopen of gesloten bebouwing in een tijdloze, hedendaagse architectuur
  • CLT – behoort tot de meest ecologische, duurzame, energiezuinige & kwalitatieve bouwmethode, met een snelle constructie
  • 3 slaapkamers
  • Door dubbele oriëntatie kan je heel de dag profiteren van zonlicht in de woning
  • Ter hoogte van de Liersesteenweg is een fiets- en voetgangerstunnel voor een vlotte verbinding naar het centrum van Aarschot

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam, met de onderstaande partijen:

B&R Development stond met zijn ruime ervaring in voor de doeltreffende coördinatie en opvolging van ontwerper, studiebureaus en aannemer, waarbij alle partijen de kwaliteitsborging hebben onderhouden.

B&R Development stuurde eveneens de gesprekken met de stad en de betrokken nutsmaatschappijen, zowel in ontwerp als in uitvoering.