ichtegem boven 019
Woonzorgsite Hof Demeerseman

Opdrachtgever

Woon- en Zorg Vastgoed Ichtegem bvba

Architect

Artec +

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €7.000.000

Locatie

Engelstraat 95, 8480 Ichtegem

De uitdaging bij het oprichten van een nieuwbouw woonzorgcentrum was de constructieve en functionele aansluiting met de bestaande woning op het terrein. De gevels van de bestaande woning werden behouden en de nieuwe aanpalende gevels werden ongeveer 4 meter achteruit geplaatst zodat de historische gevel tot zijn recht blijft komen. Het woonzorgcentrum is ingericht voor 59 bewoners en 18 zorgstudio’s.

Hof Demeersseman staat voor kwalitatieve woonzorgkamers en zorgstudio’s binnen een nieuw concept.  In het gebouw zelf zit een gemeenschappelijke kern met een lobby, parking en een dynamische brasserie. Daarnaast zijn er ook verschillende ontspanningsruimtes aanwezig waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten: een kapsalon, een mooie tuin en een groot zonneterras… Zowel de gangen als de tuin zijn aangepast aan minder mobiele gebruikers. Ze vormen een kronkelend geheel dat ook bij mindere weersomstandigheden uitnodigt tot een gesprek.

In de ondergrondse parkeergarage  zijn er 18 parkeerplaatsen en een ruime fietsenberging voorzien. Bovengronds zijn er 17 parkeerplaatsen, waarvan 2 parkeerplaatsen voor wagens voor mindervalide personen.  

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen:

  • Coördinator: B&R Development
  • Aannemer: Hooyberghs
  • Architect: Artec + (architect/ingenieur)
  • Studiebureau stabiliteit: Arcadis

De ervaring van B&R Development werd ingebracht voor de coördinatie tussen ontwerpteam, studiebureaus en aannemer in het kader van een opdracht design and build.  Het systeem van kwaliteitsborging werd door het volledige bouwteam onderhouden.