Woonzorgsite Melderthof

Opdrachtgever

Fase 1: Woon- en Zorg Vastgoed Lummen Fase 2: B&R Development

Architect

Architectengroep PSK

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- 10.300.000 EURO

Locatie

Pastorijstraat 20-22-24, Meldert (Lummen)

Fase 1: 
Het project omvat een nieuwbouw woonzorgcentrum met 79 bedden in het centrum van Meldert (Lummen). Het WZC heeft 45 erkende hoogwaardig uitgeruste woonzorgkamers en 34 zorgstudio’s. Het gebouw telt twee bovengrondse bouwlagen, een ondergrondse bouwlaag met facilitaire ruimten en een parking voor 32 wagens. 

Het woonzorgcentrum werd opgebouwd in leefgroepen en een ruime gemeenschappelijke leefruimte voor de bewoners.  De kamers werden uitgerust met een eigen sanitaire cel met toilet, inloopdouche en lavabo.  Er werden twee therapeutische badkamers per verdieping voorzien.  
Door de centrale ligging van de gemeenschappelijke ruimtes zijn alle ruimtes voor de bewoners bereikbaar op wandelafstand. De 34 zorgstudio’s waarvan 5 x 2-persoonskamers zijn ruimer dan de woonzorgkamers en beschikken over een keukenhoekje.  


Fase 2:  
Dit project omvat het bouwen van 21 assistentiewoningen, cafetaria en een huisartsenpraktijk. De assistentiewoningen worden particulier verkocht. 

Dit project werd gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen : 
- Coördinator : B&R Development 
- Aannemer : Hooyberghs
- Architect : Architectengroep PSK 
- Studiebureaus : Arcadis en Macobo- Stabo 

Het team van B&R Development heeft zijn ruime ervaring ingebracht voor de interne coördinatie tussen architect, studiebureaus en aannemer.  Het systeem van kwaliteitsborging werd onderhouden door het volledige bouwteam, hierbij werd gewerkt volgens het ISO kwaliteitshandboek.