melderthof
Woonzorgsite Melderthof

Opdrachtgever

Fase 1: Woon- en Zorg Vastgoed Lummen Fase 2: B&R Development

Architect

Architectengroep PSK

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Budget

+/- €10.300.000

Locatie

Pastorijstraat 20-22-24, Meldert (Lummen)

Fase 1: 
Dit project omvat een nieuwbouw woonzorgcentrum met 79 bedden in het centrum van Meldert (Lummen). Het WZC heeft 45 erkende hoogwaardig uitgeruste woonzorgkamers en 34 zorgstudio’s. Het gebouw telt twee bovengrondse bouwlagen, een ondergrondse bouwlaag met facilitaire ruimten en een parking voor 32 wagens. 

Het woonzorgcentrum is opgebouwd in leefgroepen met een ruime gemeenschappelijke leefruimte voor de bewoners.  De kamers zijn uitgerust met een eigen sanitaire cel met toilet, inloopdouche en lavabo.  Er zijn twee therapeutische badkamers per verdieping voorzien.
Door de centrale ligging van de gemeenschappelijke ruimtes zijn alle ruimtes voor de bewoners bereikbaar op wandelafstand. De 34 zorgstudio’s waarvan 5 tweepersoonskamers zijn ruimer dan de woonzorgkamers en beschikken over een keukenhoekje.  


Fase 2:  
In deze fase bouwen we 21 assistentiewoningen, cafetaria en een huisartsenpraktijk. De assistentiewoningen zijn particulier verkocht. 

Dit project is gerealiseerd in bouwteam met de onderstaande partijen :
- Coördinator : B&R Development
- Aannemer : Hooyberghs
- Architect : Architectengroep PSK 
- Studiebureaus : Arcadis en Macobo- Stabo 

Het team van B&R Development brengt zijn ruime ervaring in voor de interne coördinatie tussen architect, studiebureaus en aannemer.  Het systeem van kwaliteitsborging is onderhouden door het volledige bouwteam, hierbij wordt gewerkt volgens het ISO kwaliteitshandboek.